‘Boukenweek’ bij Podium Nicolaaskerk

Op zondagmiddag 17 maart a.s. is er een bijzondere ‘Literaire Salon’ in de Boekenweek/Dialectmaand met schrijvers/dichters van het Hogeland bij Podium Nicolaaskerk, Sint Jansstraat 8 in Kloosterburen. Aanvang: 15.00 uur. De toegang is gratis (‘vergees’), maar een vrije gift wordt op prijs gesteld. Reserveren kan per e-mail: programmering@nicolaaskerk.NU.

Winterbouk

Fré Schreiber uit Middelstum zet zich al decennia lang in voor de Groninger taal. Voor zijn nieuwste project vroeg hij een aantal bekende Groninger schrijvers om een verhaal of gedicht. Antoinet Pastoor maakte er sfeervolle linosneden bij en hijzelf lardeerde het met Groningse wetenswaardigheden. In november jl. verscheen Winterbouk bij uitgeverij Vliedorp in Houwerzijl. Het was snel uitverkocht en inmiddels de tweede druk ook al bijna.

Tijdens deze middag lezen de auteurs voor uit dit boek, maar ook wel uit ander werk.

Schrievers

De deelnemende schrijvers/dichters: Ingeborg Nienhuis, Bé Kuipers, Nane van der Molen, Kunny Luchtenberg, Klaas Pieterman en Henk Aikema (Grunneger zang met gitaar). Presentatie: Fré Schreiber. Deze ‘Veurleesmirreg’ kwam tot stand dankzij samenwerking van het Centrum voor Grunneger Toal en Cultuur en de Culture Club van Podium Nicolaaskerk.

Foto: Klaas Pieterman, een van de schrijvers die voordraagt. Foto René Walhout, RTV Noord.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !