2 april: cursus vogelgeluiden herkennen

Op dinsdag 2 april 2024 vanaf 19:30 u geeft vogelkenner Gerben Veenstra in De Huiskamer van Warffum (Noorderkerkpad 13) een lezing over vogelgeluiden herkennen. Maar hoe herken je nou de verschillende zangen en welke vogel hoort daarbij? Daarom een avond over de geluiden van een dertigtal verschillende vogels, die bij ons -in en rond Warffum- voorkomen, en krijg je handvaten om deze te onthouden.

Aanleiding hiervoor is dat het voorjaar weer is aangebroken en de vogels weer massaal van zich laten horen. Ook de vogels die de winter, ver weg in Afrika hebben doorgebracht. En al die vogels hebben verschillende zang; de een zingt helder en zuiver ergens bovenin een boom, de ander knarst en piept ergens verscholen in een hoekje en weer een ander zingt steeds hetzelfde liedje. Het is natuurlijk leuk als je aan de zang kunt horen welk vogel het is, en dan ook of deze jouw tuin heeft uitgekozen als territorium. Vandaar deze avond op 2 april over vogelgeluiden herkennen. Toegang is gratis, een eigen bijdrage wordt op prijs gesteld.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !