19e Artemisrun op Koningsdag zeer geslaagd

De 19e editie van de Artemisrun over 10 kilometer door de straten van Winsum is op Koningsdag gewonnen door Taco Schaaf uit Zwolle. Zijn winnende en zeer snelle tijd was 32.10 minuten. Artemis-trainer Ben Stellingwerf uit Bedum eindigde op 3.44 minuten als tweede.. De 10 kilometer wedstrijd bij de vrouwen werd net als vorig jaar met overmacht gewonnen door de stad-Groningse Christien Koning  in 40.18 minuten. Haar voorsprong op de nummer twee stadsgenoot Erika Broekema bedroeg precies 3 minuten.

De run kende een vlekkeloos verloop. De vele enthousiaste kinderen, lopers en toeschouwers en het goede loopweer werkten dit in de hand. De kinderloop telde maar liefst 170 deelnemers op de 400, 800 en 1200 meter. Op de 4,8 en 10 kilometer stonden er 200 deelnemers aan de start. Voor de eerste afstand moesten er een ronde van 2.2 kilometer en een ronde van 2.6 kilometer worden afgelegd. Voor de 10 kilometer kwamen er nog twee ronden van 2.6 kilometer bij.

Naast de vele vrijwilligers om de run in goede banen te leiden, telde Artemis twintig deelnemers op de beide afstanden. Hiervan vielen er twee in de prijzen. Op de 10 kilometer bij de vrouwen 50 was er een tweede plaats voor Aleida Groothoff uit Winsum in 46.48 minuten. Johan Vonck uit Garnwerd werd derde bij de mannen 50 in precies 45 minuten.

Negen beginnende lopers hebben de afgelopen twee maanden, onder begeleiding van trainer Harry Hammenga, zich voorbereid op het lopen van de 5 kilometer (Beat the 5). Alle beginnende lopers hebben met succes de finish gehaald.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !