Bert’s recept van de week.

Receptuur van Renato Giamminelli uit Napoli.
Pasta met een crème van courgette.

Ingredienten voor 4 personen.

  • Twee courgettes
  • Twee grote uien
  • Olijfolie 50 cl
  • Pasta  farfalle 500 gram
  • Geraspte parmezaanse kaas 150 gram.
  • Zwarte peper uit de molen en zout.

Bereiding:

Snij de courgette en de ui in kleine stukjes en zet ze aan in de olijfolie in een braadpan. Let op, ze mogen niet bruin kleuren.
Laat het mengsel gedurende tien minuten op laag vuur met het deksel op de pan  smoren tot alles zacht is.

Kook de farfalle beetgaar in water met een eetlepel zout. Giet de pasta af, laat goed uitlekken en schep de pasta met door het courgette/ui mengsel.

Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de parmezaanse kaas.

Lekker met een groen salade.

Eet smakelijk.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !