Farfalle met doperwten en ham-roomsaus

Recept voor 4 personen.

Ingrediënten

  • 400 g tagliatelle
  • 200 g diepvriesdoperwten
  • 200 g beenhamblokjes
  • 200 ml room
  • Stukje blauw aderkaas
  • Parmezaanse kaas
  • 2 sjalotjes, gepeld en fijngesnipperd
  • 3 tenen knoflook, uitgeperst
  • 1 glas droge witte wijn
  • Olijfolie om in te bakken

Bereiding

Zet een grote pan met water en wat zout op het vuur en breng dit aan de kook. Voeg de pasta toe, roer even door en kook verder zoals omschreven staat op het pak.

Verhit ondertussen een koekenpan met olijfolie en fruit het sjalotje aan, hij mag niet bruin worden.

Voeg na een minuut de knoflook toe en fruit even mee. Dan de doperwten en ham blokjes erbij, een minuut meebakken en vervolgens afblussen met een flinke scheut witte wijn.

Doe de deksel op de pan en laat dit een minuut of vier zachtjes pruttelen. Giet de pasta af als hij nog een lichte ‘bite’ heeft, doe terug in pan en roer even goed door. Laat nog een klein bodempje kookvocht bij de pasta zitten, dit voorkomt dat de pasta aan elkaar vast gaat plakken. Voeg de slagroom en blauwaderkaas toe aan de doperwten.

Beng dit aan de kook en laat het geheel nog een minuut, zonder deksel, zachtjes pruttelen.

Breng de saus op smaak met zout en peper en meng de farfalle erdoor.

Schep in diepe pastaborden en garneer met wat geraspte Parmezaanse kaas.

Eet smakelijk.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !