Statenvragen na uitvallen Arriva-treinen

NOORD-GRONINGEN – De Provinciale Statenfractie van D66 heeft het provinciebestuur om opheldering gevraagd over het toenemende aantal uitvallende treinen bij Arriva. Zondag reden er zelfs helemaal geen treinen tussen Groningen en de Eemshaven, wat veel hinder opleverde voor reizigers.

“Een betrouwbare dienstregeling is essentieel om reizigers te behouden voor het openbaar vervoer. Die betrouwbaarheid wordt nu geschaad. Dat is niet goed voor de treinreizigers én niet goed voor de provincie”, zegt Statenlid Peter Gerrits.

D66 heeft een serie schriftelijke vragen over de kwestie gesteld. De partij wil onder andere weten per wanneer reizigers weer kunnen rekenen op een volledig treinaanbod dat betrouwbaar functioneert. In de concessie voor het regionale treinvervoer is afgesproken dat Arriva te allen tijde voldoende treincapaciteit moet aanbieden. Nu de laatste tijd zoveel ritten uitvallen, vraagt D66 zich af of Arriva nog voldoet aan de gemaakte afspraken en wat het college van Gedeputeerde Staten doet om de vervoersmaatschappij aan haar verplichtingen te houden.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.