Elfde editie Bedumer Winterloop afgelast

BEDUM – Woensdagavond heeft het team van de Bedumer Winterloop na veel wikken en wegen besloten om de elfde editie, op zaterdag 6 februari 2021, af te gelasten. Een verdrietig, maar verstandig besluit.

De afgelopen maanden heeft de organisatie gekeken naar goede alternatieven, maar zowel de gemeente Het Hogeland als de Veiligheidsregio geven aan dat er in verband met corona nog teveel onzekerheden kleven aan de tijd die voor ons ligt. Er zijn nu extra veiligheidsmaatregelen genomen, maar de regels voor februari 2021 zijn niet duidelijk.

Het team van de Bedumer Winterloop voelt zich verantwoordelijk voor ieders gezondheid. De opbrengsten van de loop gaan immers ieder jaar naar het UMCG Kanker Researchfonds waarmee de organisatie probeert voor een ieder een nieuwe en gezonde morgen te laten aanbreken. Daarnaast komen veel van de donaties van het bedrijfsleven en het team vindt het niet juist om hen nu in deze voor hen moeilijke tijd te vragen de loop te ondersteunen met advertenties en/of goederen. Ook zou het niet goed zijn om nu een beroep te doen op het grote aantal vrijwilligers. Zij staan ieder jaar in grote getale klaar om te helpen waar dat maar mogelijk is. De organisatie is daar enorm dankbaar voor.

De organisatie neemt al met al met pijn in het hart afscheid van de Bedumer Winterloop 2021, wetende dat dit een verstandig besluit is. Gevoel en verstand zitten nu eenmaal niet altijd op dezelfde lijn. Uiteraard hoopt het team dat er weer perspectief gloort en dat we in de loop van volgend jaar weer toegaan naar het nieuwe normaal. Het enthousiasme bewaart de organisatie voor de twaalfde editie wat dan weer een zinderende, spectaculaire en succesvolle Winterloop moet gaan worden.

Tot die tijd: blijf gezond en pas een beetje op elkaar!

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !