Het Hogeland organiseert online bijeenkomst over nieuw afvalbeleid

HET HOGELAND – Meer doen met minder afval. Het is een duidelijk doel, maar hoe bereik je het? De gemeente Het Hogeland hanteert vanaf volgend jaar een nieuw afvalbeleid en is zich bewust dat dat veel vragen en reacties oproept. Daarom organiseert de gemeente op donderdagavond 29 oktober een livesessie op YouTube, waar verschillende gasten informatie geven over het nieuwe beleid.

Het nieuwe afvalbeleid van Het Hogeland zorgt voor verschillende veranderingen. Denk aan Diftar+, dat betekent dat inwoners naast het vaste bedrag, gaan betalen voor elke lediging en per kilo restafval. Andere onderwerpen die tijdens de livesessie aan bod komen zijn onder meer schone grondstoffen, oud papier, nascheiding en de zogenoemde VANG-doelstellingen. Te gast tijdens de bijeenkomst zijn Eltjo Dijkhuis – plaatsvervangend wethouder -, de algemeen directeur van Omrin en een beleidsmedewerker duurzaamheid.

Omdat een fysieke bijeenkomst vanwege de coronamaatregelen niet mogelijk is, heeft de gemeente gekozen voor een livesessie op YouTube. Inwoners kunnen op het YouTube-kanaal van Het Hogeland de sessie volgen en via de chat live hun vragen insturen. Medewerkers van Het Hogeland proberen nog tijdens de online bijeenkomst antwoord te geven.

De bijeenkomst op donderdag 29 oktober begint om 18.30 uur en duurt tot ongeveer 19.30 uur. De sessie is voor iedereen toegankelijk en aanmelden is niet nodig. Meekijken kan via youtube.com/gemeentehethogeland.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !