Terra Winsum gaat verduurzamen

WINSUM – Het Eco-team van Terra Winsum, die bestaat uit een groep leerlingen en een aantal docenten, werkt aan het verduurzamen van de school. De laatste actie is het ‘groener’ maken van de school, middels eco-tuintjes. Het eerste tuintje werd woensdag overhandigd aan mevrouw Harmelink, afdelingsdirecteur. De tuintjes zijn gemaakt door leerlingen, samen met mevrouw Woldijk, tijdens een les bloemschikken.

Bij het verduurzamen van de school wordt gewerkt volgens het concept van Eco-schools. Eco-Schools is hét wereldwijde keurmerk om leerlingen te stimuleren tot duurzaam denken en doen. Wereldwijd doen er al meer dan 19 miljoen leerlingen in 68 landen mee! De kern van Eco-Schools is dat leerlingen de school van binnenuit verduurzamen. Met behulp van de zeven stappen werken ze toe naar het internationale keurmerk voor duurzame scholen: de Groene Vlag.

Terra Winsum gaat aan het eind van deze maand de audit aanvragen voor het behalen van de groene vlag.

Op initiatief van de leerlingen zijn er al verschillende verbeteringen doorgevoerd binnen de school:

  • Lampen die stuk zijn worden vervangen voor led verlichting
  • Plastic bekers vervangen voor biologisch afbreekbaar.
  • Zwerfvuil acties meerder keren per jaar, afval scheiden.
  • In het schoolplan van de verschillende vakken heeft duurzaamheid een plek gekregen.
  • In klas 2 wordt er een project duurzaamheid gegeven.

Nu wordt er hard gewerkt aan het “vergroenen” van de lokalen. Op initiatief van het Eco-team zijn er mini eco-tuintjes gemaakt door leerlingen tijdens het vak bloemschikken. Deze eco-tuintjes komen in alle lokalen van de school. Tevens komt er een handleiding waarmee leerlingen zelf thuis aan de slag kunnen.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !