Burgemeester geïrriteerd over voortslepende kwestie Paddepoelsterbrug

GRONINGEN – “Wij willen benadrukken dat wij zeer ongelukkig zijn met de wijze waarop het Rijk opereert in de vraag om deze brug te herstellen,” schrijft Koen Schuiling, burgemeester van Groningen, geïrriteerd aan partijgenoot minister Van Nieuwenhuizen over de slepende voortgang van de besluitvorming over de Paddepoelsterbrug.

De Paddepoelsterbrug aan de zuidgrens van de gemeente Het Hogeland werd in 2018 caduque gevaren. Het is nog altijd niet duidelijk of en op welke manier de brug terugkeert. Kamervragen, brieven van politici, en actiegroep, allen drongen aan op een voetgangers- en fietsersbrug op de plaats van de vernielde brug.

Schuiling schreef de brief aan de minister van Infrastructuur en Waterstaat om te beargumenteren waarom de brug belangrijk is. “Dat wij nu als lagere overheden gevraagd worden om de aanleg van een brug te beargumenteren, die er nota bene lag en dankzij een aanvaring is verdwenen, is voor ons de wereld op zijn kop.”

Schuiling noemt de Paddepoelsterbrug “een onmisbare schakel in de bereikbaarheid en toegankelijkheid van de Zernike Campus.”Ook wijst hij erop dat het Pieterpad momenteel wordt onderbroken door het gebrek aan een brug. “De Paddepoelsterbrug is de missing link in etappe 2, van Winsum (…) naar Groningen.” Ook wijst hij op het belang van de forenzen: “Als wij als overheden willen dat inwoners kiezen voor het openbaar vervoer of de fiets, moeten we ook de infrastructuur in stand houden, die de concurrentie met de auto aan kan gaan.”

Schuiling dringt er bij de minister op aan nu over de brug te komen: “Wij vragen u om zo snel mogelijk een nieuwe brug terug te plaatsen op de locatie waar hij lag.”/Webredactie

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !