Nieuw afdelingsbestuur van de SP popelt om de straat op te gaan

HET HOGELAND – De SP Het Hogeland heeft maandagavond een nieuw afdelingsbestuur gekozen. Tijdens de digitale ledenvergadering is Marieke Bootsma uit Bedum tot voorzitter gekozen.

Met Bootsma heeft de SP-afdeling  een ervaren bestuurder aan het roer. Zij is in het dagelijks leven assistent van Sandra Beckman, die voor de SP in de Tweede Kamer zit. Het bestuur bestaat verder uit Xander Bakker (secretaris), Jaap Schol, Sandra Turksema en Gabe Penninga (algemeen bestuursleden). Joop Bergman sluit als fractievoorzitter in de gemeenteraad ook als bestuurslid aan.

“We gaan met een groep enthousiaste mensen flink aan de slag met de organisatie van mensen in Het Hogeland voor beter en betaalbaar wonen, arbeid en inkomen en natuurlijk ook met de gevolgen van de gaswinning,” zo zegt Marieke Bootsma: “Bij dat laatste helpt dat ik voor de Tweede Kamerfractie van de SP in Den Haag medewerker ben voor de gebieden mijnbouw, energie en nucleaire veiligheid. We gaan er een mooie tijd van maken met dit nieuwe bestuur.”

Nadat voor de vakantie de SP-fractie van Linda Visser en Sandra Herkströter er de brui aan gaf en Visser voor een andere partij op het pluche bleef en Herkströter de zetel wel terug gaf aan de SP, kwam Joop Bergman in de gemeenteraad. De scheurmakers namen het bestuur van de afdeling mee in hun opgerichte groepering Lokaal Sociaal.

“Vervolgens zijn actieve SP-ers direct aan de slag gegaan. In augustus gingen we in gesprek met gedupeerden van de gaswinning. In oktober begonnen we  met het mobiliseren van huurders nadat er signalen waren van slecht onderhoud en hoge huurstijging. Helaas gooide corona roet in het eten. Maar we staan te popelen om de straat weer op te gaan,” zo laat Bootsma weten,/BM

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !