“Hom of kuit brandweer Baflo in december”

BAFLO – Het besluit over de toekomst van de brandweerkazerne in Baflo wordt in december genomen. “Dan is het hom of kuit,” zo zei burgemeester Henk Jan Bolding in de gemeenteraad.

Roelf Torringa van GemeenteBelangen maakte zich zorgen over de voortgang van de nieuwbouw van de kazerne op de plaats waar eerder de Ichtusschool stond. Het huidige onderkomen van de brandweer aan de Laurentiusstraat voldoet onvoldoende aan een aantal eisen.

Burgemeester Bolding meldde dat de plannen voor Baflo onderdeel uitmaken van de bredere gewenste voorzieningen in de gemeente. Welk materiaal en welke bemanning is nodig in samenhang met de brandweerposten in Winsum, Wehe en andere plaatsen. De Regionale Veiligheidsraad zal hierover in december een besluit nemen.

Torringa vroeg ook naar de ontwikkelingen rond de brandweer in de Eemshaven. Bolding deelde de raad mee dat hierover in het voorjaar van 2021 concrete vorstellen komen./BM

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !