Groen licht voor zonnepark Westerdijkshornweg in Bedum

GRONINGEN/BEDUM – Het provinciebestuur heeft een bezwaarschrift tegen het zonnepark De Vrie Heerlykheyd aan de Westerdijkshornweg in Bedum als niet-ontvankelijk verklaard.

Eerder dit jaar gaven Gedeputeerde Staten  groen licht – middels een aanwijzingsbesluit – voor  de komst van een zonnepark op landgoed De Vrie Heerlykheyd in Bedum in de gemeente Het Hogeland. Dat was nodig om de gemeente juridisch in staat te stellen een vergunning hiervoor af te geven. Het gaat om een zonnepark voor een periode van maximaal 30 jaar. De beoogde zonneweide heeft een omvang van maximaal 1,5 hectare en is een initiatief van de eigenaar van het landgoed. Het zonnepark past binnen de door de gemeenteraad van Het Hogeland vastgestelde gebiedsvisie ‘Kleinschalige Duurzame Energie Opwekking Hogeland’./BM

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !