Gerard Beukema benoemd als waarnemend burgemeester van Eemsdelta

GRONINGEN – De commissaris van de Koning René Paas heeft na overleg met de gekozen lijsttrekkers van de nieuwe gemeente Eemsdelta Gerard Beukema benoemd als waarnemend burgemeester van Eemsdelta. De benoeming gaat in per 1 januari 2021 en geldt tot het moment dat een burgemeester is benoemd door de Kroon.

Beukema is sinds 1 oktober 2015 waarnemend burgemeester van de gemeente Delfzijl en blijft dat totdat de nieuwe gemeente Eemsdelta op 1 januari 2021 een feit is. Voor 2015 was Beukema onder andere Algemeen Directeur van het Interprovinciaal Overleg en was hij van 1982 tot 1998 gedeputeerde in het college van de provincie Groningen. Beukema heeft vandaag – 4 december – de vereiste verklaring en belofte afgelegd in handen van de commissaris.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !