Steun voor Wmo-aanbieders en UVO

HET HOGELAND – Het college van B&W heeft besloten Wmo-aanbieders financieel te steunen. Als gevolg van de coronacrisis worden aanbieders geconfronteerd met een afname van inkomsten. Het college vindt het van belang dat de dienstverlening zo veel mogelijk op peil blijft en heeft daarom tot steun besloten.

Het gaat om een financiële bijdrage voor gederfde inkomsten vanaf oktober tot het eind van dit jaar. Aanbieders van begeleiding, dagbesteding en huishoudelijke ondersteuning komen ervoor in aanmerking.

Ook het bedrijf UVO Vervoer B.V. uit Uithuizermeeden, dat het doelgroepenvervoer verzorgt, wordt financieel gesteund. Dat bedrijf wordt geconfronteerd met minder vervoer als gevolg van de coronacrisis. Met de steun denkt het college de dienstverlening door UVO in stand te kunnen houden.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !