Jantje Schiphorst nieuwe bestuurder Economic Board Groningen

GRONINGEN/WINSUM – Jantje Schiphorst is aangesteld als nieuwe bestuurder van Economic Board Groningen (EBG). Zij volgt hiermee Emme Groot op, die per 1 januari terugtreedt als voorzitter van EBG. Jantje Schiphorst was sinds augustus 2015 lid van de raad van commissarissen van EBG. Samen met Akke Groenewoud vormt Schiphorst vanaf 1 december het bestuur.

Janka Stoker, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Economic Board Groningen, is content met het nieuwe bestuurslid. ‘Jantje Schiphorst brengt veel bestuurlijke ervaring en een groot netwerk mee. Bovendien kent zij EBG heel erg goed vanuit haar rol als lid van de raad van commissarissen. Daarmee heeft zij een vliegende start in haar nieuwe rol bij EBG.’

Jantje Schiphorst was tot voor kort financieel directeur van NDC Mediagroep. Daarvoor heeft zij financieel eindverantwoordelijke rollen bekleed bij Danone en FrieslandCampina in Nederland maar ook elders in Europa en in Azië, namelijk als CFO voor FrieslandCampina in Thailand. Schiphorst is commissaris bij Groningen Seaports en bestuurslid bij VNO-NCW Noord.

 

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !