Graspop wint Provinciale Vrijwilligersprijs

GRONINGEN/BAFLO – Stichting Graspop Baflo heeft de Provinciale Vrijwilligersprijs 2020 in de categorie ‘Cultuur’ in de wacht gesleept. Gedeputeerde Tjeerd van Dekken maakte dit maandavond tijdens een digitale bijeenkomst bekend. Voor de Bafloërs betekent dit naast de waardering een welkome geldbedrag van € 3.000,- erbij op de bankrekening. 

Tjeerd van Dekken: “Stichting Graspop organiseert ieder jaar een sprankelend popfestival in Baflo met meerdere podia voor jong en oud. Bijna 30 jaar geleden vond de eerste editie plaatst, georganiseerd door een groep jongeren die elkaar kenden van jeugdsoos Eagle. Inmiddels is Graspop uitgegroeid tot een festival van formaat en is het een begrip in de regio. Veel van de ruim 140 vrijwilligers zijn al jarenlang actief en hun kinderen helpen nu ook mee: Graspop is generatie-proof!”

“De jury vindt het lovenswaardig hoe de vrijwilligers van stichting Graspop ieder jaar opnieuw een festival neerzetten, met grote namen in de line-up en veel gezelligheid voor jong en oud. Door COVID-19 kon Graspop in 2020 helaas niet doorgaan. Samen met iedereen die de organisatie een warm hart toedraagt, hoopt de jury dat de komende edities weer als vanouds een groot succes worden!”

Het Winsumer Vinchem was in de race in de categorie ‘Jeugd’, maar de scoutingclub zag die prijs aan hun neus voorbij gaan.

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !