’52 Dorpen, 52 Verhalen’ gaat van start

HOUWERZIJL – Stichting Hogeland in beeld gaat binnenkort beginnen met het project ’52 Dorpen, 52 Verhalen’. De komende twee jaar wordt de gemeente Het Hogeland door de stichting uitgebreid in beeld gebracht. “Met interviews, reportages, films en ontmoetingen willen we de ‘verhalen’ en ervaringen van bewoners zelf horen, we proberen te ontdekken wat Het Hogeland tot Het Hogeland maakt” aldus Sarah Stiles, projectleider van het initiatief.

Het is inmiddels bijna twee jaar geleden dat de voormalige gemeenten Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond na de herindeling samen zijn gegaan als één grote gemeente met maar liefst 52 dorpen: Het Hogeland. Het is een prachtige gemeente geworden, die de gehele Noordelijke kuststrook van Groningen beslaat, ieder met een eigen kern en een eigen karakter. Wat leeft er allemaal ‘aan de andere kant’ van deze relatief nieuwe gemeente, hoe zien de dorpen eruit, wat is hún geschiedenis, waar vinden we de molens, de kerken, de havens, de monumentale boerderijen, welke mooie initiatieven zijn er te vinden, welke gelijkenissen en verschillen zijn er, welke kunstenaars wonen hier en waar zijn de bijzondere plekken? Het doel van dit initiatief is om antwoord op deze vragen te bieden.

Het project wordt ondersteund door het Waddenfonds, Google Community Grants, Provincie Groningen, Gemeente Het Hogeland en het J.B. Scholtenfonds en H.S. Kammingafonds.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !