Gouden jubileum Jeugdsoos Eagle

BAFLO – Het begon allemaal zaterdag 12 december 1970. Een groep enthousiaste jongeren had behoefte om in een eigen ruimte samen te kunnen zijn. In een paardenstal in de boerderij gelegen aan de Gebroeders Gootjesstraat in Baflo werd een bar getimmerd, sanitaire voorzieningen werden geplaatst en alles wat er nodig was om gezellig de tijd door te brengen. Door de jaren heen werd er muziek gedraaid, concerten georganiseerd en films vertoond. Jeugdsoos Eagle was al snel het middelpunt voor jongeren in de omgeving.

Begin jaren 80 raakte de boerderij dusdanig in verval dat hij gesloopt moest worden. Plannen voor een nieuwe jeugdsoos werden gemaakt. Acties werden op touw gezet om de nieuwbouw te realiseren. Onder leiding van aannemer Rustema, hebben de jongeren van Jeugdsoos Eagle zelf een prachtig gebouw neergezet. Tijdens de bouw was de Jeugdsoos in een keet gehuisvest naast het nieuwe pand. Voor velen een onvergetelijke tijd in de geschiedenis van de Eagle. In november 1984 was de nieuwe jeugdsoos klaar. De opening volgde en ook vele activiteiten werden georganiseerd. Rommelmarkten, jeugdclubs, concerten, discoavonden, voetbaltoernooien enz. enz. Begin jaren 90 werd Jeugdsoos Eagle ook actief buiten de muren van de Jeugdsoos. Het popfestival Graspop werd opgezet. Dit festival is tot op heden zeer populair in de regio en werkt nog steeds intensief samen met de Eagle. In 2011 is de gehele jeugdsoos gerenoveerd. Dit werd geheel uitgevoerd door ongeveer 80 vrijwilligers  met behulp van lokale aannemers. In het voorjaar van 2013 opende jeugdsoos Eagle weer de deuren.

Ook het nieuwe Jeugdsoos gebouw heeft inmiddels al weer een verbouwing/opknapbeurt ondergaan in 2019. Ook deze keer door jongeren van de Jeugdsoos zelf uitgevoerd. Vandaag de dag is een generatie actief die veel activiteiten organiseert voor jong en oud in de regio, zoals het hoort. Een jeugdsoos zoals de Eagle is vandaag de dag nog steeds onmisbaar in de samenleving. Veel jongeren weten de weg naar deze jeugdsoos, met een schat aan geschiedenis, nog steeds te vinden.

Door de Corona maatregelen is het helaas niet mogelijk om het 50 jarig bestaan groots te vieren. Als bestuur doen wij er alles aan om wanneer het weer mag en kan dit uiteraard nog te vieren met leuke activiteiten.

Wilco Medema, voorzitter van jeugdsoos Eagle: “Het bestuur bedankt langs deze weg alle generaties die de afgelopen 50 jaar actief zijn geweest. Zowel bestuursleden, vrijwilligers en bezoekers van “De Eagle”. Samen op naar de volgende 50 jaar!”

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !