Kerkhofrust weder gekeerd in Groot Wetsinge

GROOT WETSINGE – Er was even paniek, begin oktober, in het buurtschap Groot Wetsinge. Bewoners van het plaatsje zagen tot hun verbijstering dat er drie grafzerken op de begraafplaats verdwenen waren. Al snel kwam men er achter dat Geert Kruizinga de opdracht had gegeven voor een opknapbeurt ervan

Elk jaar maakt Kruizinga, hij woont in het westen van het land, een rondje langs de graven van zijn Groningse familieleden. De graven van zijn grootvader en diens twee zonen in Groot Wetsinge lagen er zo slecht bij dat het nodig was dat een restaurateur ze moest komen ophalen. En die lege plekken gaven in oktober aanleiding tot korte maar ernstige onrust in Wetsinge. Afgelopen vrijdag werden de graven weer op de plaats gezet. Iedereen weer blij. Ook Kruizinga zelf. Hij liet weten dat hij van de restaurateur honderd jaar garantie heeft gekregen op de restauratie, zo meldde RTV-Noord. De kerkhofrust is in Groot Wetsinge weder gekeerd./Webredactie

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !