Nieuw zonnepark Eemshaven gaat 8000 huishoudens stroom leveren

EEMSHAVEN – Op een negentien hectare groot terrein in Eemshaven wordt begin 2021 begonnen met de bouw van zonnepark Vopak Solar Park Eemshaven. Het nieuwe zonnepark met een capaciteit van circa 25 megawatt – dat gelijk staat aan het gemiddelde verbruik van ongeveer achtduizend Nederlandse huishoudens – zal in het derde kwartaal van 2021 voor het eerst groene stroom gaan leveren. 

Het zonnepark wordt rondom het terrein van Vopak Terminal Eemshaven gerealiseerd. De subsidie- en vergunningstrajecten en de financiering zijn succesvol afgerond.

Vopak Solar Park Eemshaven is een joint venture met de partijen Groningen Seaports, Vopak en fondsen beheerd door Whitehelm Capital. In februari 2019 werden de eerste plannen rondom dit zonnepark aangekondigd.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !