Jaarlijkse marathonuitzending ‘De vrienden van Rocky’ zit er weer op

EENRUM – Het is vrijdag 1 januari, even voor tienen. Jacob Heinstra alias Rocky Montano bedankt z’n trouwe luisteraars, laat de adverteerders voor een laatste keer langskomen en zet het laatste plaatje – uiteraard het Rocky Montano-lied van de Stemmingmakers – op. Toch volgt er stiekem nog ‘Adieu, Goodbye, Aufwiedersehen’ achteraan. Zodra het nummer is afgelopen, schakelt zoon Patrick beneden de zender uit: de jaarlijkse marathonuitzending rond Kerst en Oud & Nieuw zit er voor ‘etherpiraten’ De vrienden van Rocky om precies 22.09.14 uur op.

Normaal zou de studio aan de Molenstraat in Eenrum vol met familie en vrienden hebben gezeten, maar door de corona is dat nu niet mogelijk. Jacob, zonen Marcel en Patrick en vriend Danny, vier van de vijf plaatjesdraaiers zijn bij de afsluiting van 12 dagen piratenmuziek draaien aanwezig. Anton is afwezig wegens een snotneus. Ook gedurende de marathonuitzending was bezoek – in tegenstelling tot voorgaande jaren – minimaal. Melliena, de vrouw des huizes, is er duidelijk in en vertelt met Drents accentie: “We nemen corona serieus.Ik maak elke dag de studio schoon: tafel, stoelen, deuren, koelkast, trapleuning. En verder willen we geen gedonder, wat drukte betreft. Bij controle zouden teveel mensen hier in de studio ons € 400,- kosten. Volgend jaar misschien weer.”

Het was daarom anders leuk. Jacob heeft ook zonder alle aanloop weer genoten: “Het was ontzettend rustig in vergelijking met voorgaande jaren, maar ook nu was het gezellig. Het gaat uiteindelijk om plaatjes draaien en in dat geval was het niet anders. We doen gewoon ons best om het de luisteraars naar de zin te maken.” Op dat moment klinkt op de achtergrond Bennie Jolink van Normaal, ‘Verwacht van ons geen wonderen, gewoon deurdonderen’. Als ik Rocky vraag of dat een beetje bij ze past knikt hij: “Ja, zo kun je het wel zien. We vinden onszelf niet de beste, maar hebben er ontzettend veel plezier en gaan er vol voor.”

Het is de bedoeling dat ze aan het eind van dit jaar ook weer los gaan. In dat geval kan de naar wintersport smachtende Melliena een weekje hotel Der Brabander in Winterberg rond Kerst wel weer vergeten./AT

 

 

 

 

 

 

 

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !