Record omzet bieten, suikeropbrengst valt tegen

HOOGKERK – De suikerfabriek in Hoogkerk sluit dit jaar de bietencampagne af met een record omzet van bieten. Helaas valt de opbrengst aan suiker dit jaar tegen.

Vanaf de start van de bietencampagne op 22 september reden dagelijks ongeveer 828 vrachtwagens, goed voor 29.000 ton, naar de fabriek van de Cosun Beet Company in Hoogkerk. Het suikerconcern laat weten dat dit een record aan verwerkte kilo’s bieten is.

Het minder goede nieuws is dat het suikergehate van de aangevoerde bieten tegen valt. De boeren krijgen betaald naar het suikergehalte en niet naar omvang of gewicht van de bieten. De exacte suikeropbrengst van de bietencampagne van afgelopen campagne wordt volgende maand bekend gemaakt.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !