Langdurige stremming Trekweg tussen Winsum en Onderdendam

HET HOGELAND – De Trekweg tussen Winsum en Onderdendam, aan de zuidkant van het Winsumerdiep, wordt binnenkort langdurig gestremd voor doorgaand verkeer. Een deel van de weg wordt opnieuw ingericht. Ook komt er een nieuwe brug ter hoogte van de nieuwbouwwijk Munster aan de oostkant van Winsum.

Belangstellenden kunnen op dinsdag 9 februari via een livestream kennis nemen van de plannen en vragen stellen. Ze kunnen inloggen op het Youtube-kanaal van de aannemer: www.jansma.biz/trekwegwinsum. De uitzending is van 19.00 tot 20.00 uur.

Met de aanleg van de nieuwe brug wordt op 22 februari begonnen. De brug is naar verwachting op 7 juni klaar. De nieuwbouwwijk  Munster krijgt daarmee een open vaarverbinding met het Winsumerdiep. Op de plek waar de brug komt, ligt nu een duiker.

De Trekweg naar Onderdendam in Winsum wordt van 16 april tot en met 7 juni opnieuw ingericht. Het gaat om het deel tussen Meeden en de nieuw te bouwen brug.

Tijdens de werkzaamheden wordt het autoverkeer omgeleid via de N996. Fietsers kunnen gebruik maken van het fietspad langs die weg of van de fietsverbinding tussen Westerdijkshorn en Winsum.

Aanwonenden zijn inmiddels door de aannemer en de gemeente geïnformeerd. Hun panden blijven bereikbaar.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !