Raad protesteert tegen schrappen verdubbeling N33

HET HOGELAND – De raad van de gemeente Het Hogeland heeft zich aangesloten bij het bestuurlijk protest tegen het schrappen van de verdubbeling van de N33, de weg tussen Assen en de Eemshaven.

De kwestie is een uitvloeisel van het financieel koppijn-dossier dat Ringweg Groningen heet. Het provinciebestuur, kort gezegd, komt geld tekort om het ringwegproject af te ronden. De oplossing die de provincie bedacht was het schrappen van de verdubbeling van de N33 om het gat in de financiering van de ringweg te vullen. Dit  leverde het provinciebestuur een reeks negatieve reacties  op van betrokken gemeenten en instellingen en bedrijfsleven.

De raad van Het Hogeland wijst het provinciebestuur erop dat de N33 van levensbelang is voor de verdere economische ontwikkeling en wil dat men op zoek gaat naar middelen om de verdubbeling van de N33 toch te verwezenlijken./BM

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.