Cel en rijontzegging na dodelijk ongeval

HET HOGELAND – De rechtbank Noord-Nederland heeft donderdag een gevangenisstraf van vier jaar (waarvan één jaar voorwaardelijk) en een rijontzegging van zeven jaar opgelegd tegen de 26-jarige Remco K. uit Zijldijk. K. veroorzaakte augustus vorig jaar een ongeval waarbij een 48-jarige inwoner van Roodeschool het leven liet.

Remco K. was ten tijde van het ongeval onder invloed van speed. Op de Kolholsterweg in Spijk raakte hij met zijn auto het fietsende slachtoffer. Het slachtoffer werd van zijn fiets geslingerd en kwam naast de weg in een greppel terecht. De man was op slag dood. K. reed door, schepte bij een bushalte in Uithuizermeeden nog bijna een vrouw, raakte op de Maarvlietweg bij Oosternieland met zijn auto van de weg, liep naar zijn huis en belde de politie

Het Openbaar Ministerie zette in op doodslag van de fietser en poging tot doodslag van de vrouw bij de bushalte, maar de rechters waren van oordeel dat er van opzet geen sprake was geweest.

Na zijn straf te hebben uitgezeten moet K. zicht onder toezicht van de reclassering laten behandelen in een forensische zorginstelling. Zijn auto is in beslag genomen.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !