Werkplein Ability krijgt complete timmerwerkplaats cadeau

EEMSHAVEN – De heftruck heeft het er even moeilijk mee, met het verplaatsen van de zaagmachine in de voormalige werkplaats van de Eemscentrale. De werkplaats wordt leeggeruimd en de machines worden op de vrachtwagen van Werkplein Ability geladen. Het is een cadeau van het energiebedrijf Engie aan Werkplein, ter versterking van Noorderhuizen, het leerwerkbedrijf.

Het was heel eenvoudig. Engie heeft de ruimte nodig waar voorheen de timmerwerkplaats was ondergebracht. Enige tijd geleden werd de werkplaats buiten gebruik gesteld omdat dit deel van het onderhoud van de stroomcentrale uit 1996 werd uitbesteed. Wat moet je met die machines? en Linus Wiersema, manager onderhoud besloot ze aan Aility te schenken.

Werkplein heeft de leerwerkplaats Noorderhuizen in de lucht voor praktijk gericht leren, en is bezig met Vakland, een samenwerkingsverband met de middelbare scholen in de gemeente Het Hogeland om de opleiding van vakmensen te ontwikkelen tot op niveau MBO-2, de startkwalificatie voor vakopleidingen. Het gaat om opleidingen op het gebied van bouw en techniek, zorg en welzijn en ict. Hiervoor is een subsidie van 2,1 miljoen beschikbaar gesteld door de Nationaal Coördinator Groningen. Dit is subsidie voor de vitalisering van de economie in de aardgasgemeenten.

De directeur van Ability, Ernst Ottens, vergezeld van een paar stevige kerels, kwam het cadeau vrijdagmiddag bij de centrale in de Eemshaven ophalen. Ottens:  “Het is een prachtig gebaar van Engie. De machines kunnen nu worden gebruikt door de deelnemers van Noorderhuizen om een ambacht te leren en voor de verdere uitbouw van de timmerwerkplaats, ook met het oog op de ontwikkeling  van Vakland. Hier komen overheid, onderwijs en ondernemers mooi samen om elkaar te versterken.”/BM

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !