Fysiotherapeute Anneke van der Vegt verder in Groningen

WINSUM/GRONINGEN – Sinds 1991 heeft Anneke van der Vegt in Winsum gewerkt als fysiotherapeut. Eerst in het oude gezondheidscentrum aan de Geert Reindersstraat, daarna in het nieuwe gezondheidscentrum, en vanaf 2009 in haar eigen praktijk aan de Wierdaweg. Sinds deze maand is ze werkzaam in Groningen.

Aan de Wierdaweg in Winsum is ze vorig jaar gestopt, omdat ze geen eigen praktijk meer wilde runnen. Ze vond geen collega die de praktijk wilde voortzetten en zo besloot ze om bij Fysio2fit in te trekken. Hier is ze inmiddels al weer vertrokken.

Dit betekent niet dat ze is gestopt, met het zoals ze het zelf noemt “fantastische vak”, daar is het nog te vroeg voor. Per 1 februari is ze verder gegaan met haar oud-collega Robert-Jan Kuipers, aan het Stationsplein in Groningen. “Met bekkenfysiotherapie ben ik ooit al gestart in de Geert Reindersstraat, nu ben ik bezig aan een echografieopleiding en heb ik me bekwaamd in het beoordelen van flowmetrie. Hiermee kan ik kinderen en volwassenen nog beter behandelen bij bekkenbodemproblematiek”, aldus Anneke.

De baby’s en peuters die altijd al thuis behandeld/begeleid worden blijf ze wel behandelen. Door coronatijd is het contact en het afscheid lastig. Ik had gehoopt dat ik op een leuke manier afscheid had kunnen nemen, maar de tijden zijn daar niet geschikt voor.

Anneke tot slot: “We hebben met z’n allen veel meegemaakt sinds 1991. Ik heb mee mogen bouwen aan het nieuwe gezondheidscentrum, heb nauw samengewerkt met vele collega’s. Ik heb baby’s behandeld, die ik heb zien opgroeien tot volwassenen, met weer nieuwe baby’s…….. Kortom, ik kijk terug op een boeiend werkzaam leven in Winsum.”

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !