Nieuw seizoen op Landgoed Verhildersum

LEENS – Landgoed Verhildersum presenteert vanaf 27 maart twee tentoonstellingen. In het koetshuis is ‘Met Verve’, de wereld van Henk Melgers, schilder binnen en buiten De Ploeg te zien. In de museumboerderij is tegelijkertijd de grote expositie ‘Voortborduren’, van merklap tot canapé te bewonderen. Tjitske Dijkstra exposeert hierbij meubilair en andere objecten die zij bekleedt met ‘tweedehands’ borduurwerk.

Ondanks de onzekere tijd zijn op Landgoed Verhildersum de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen in volle gang. Er wordt deze voorjaarsweken door vrijwilligers druk gepoetst in de borg zodat die straks spik en span is voor publiek. Directeur Monique Spaltman: ‘We hopen natuurlijk dat we snel de deuren kunnen openen, want we hebben twee echt hele mooie exposities in petto. Henk Melgers was een van de Ploegschilders, een vrij onbekende, maar wel een bijzondere. Hij wordt ook wel de Chagall van het Noorden genoemd. De tentoonstelling is samengesteld met schilderijen uit verschillende verzamelingen in heel Nederland.

De expositie Voortborduren laat onze eigen collectie bijzondere Groninger merklappen en toegepast borduurwerk zien. Van de geëxposeerde merklappen is met genaeologisch onderzoek achterhaald wie de maaksters waren. Dat levert een uniek verhaal op. Tjitske Dijkstra vult de tentoonstelling aan met meubilair, kleding en ander moois dat ze bekleedt met borduurwerken die ze in kringloopwinkels verzamelt.’

Vrijwilligers

Al sinds jaar en dag wordt er door vrijwilligers met plezier veel werk verzet op Verhildersum. Voor het nieuwe seizoen zijn er onder andere vacatures voor baliemedewerkers en rondleiders. Meer informatie staat op de website.

Op www.verhildersum.nl is ook alle actuele informatie over de activiteiten die in het nieuwe seizoen op stapel staan te vinden

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !