Bedumer raakt gewond na val met fiets

WINSUM – Een Bedumer is dinsdagmiddag in Winsum gewond geraakt, toen hij op z’n fiets onderuit ging en hard met het hoofd op het asfalt kwam. 

De man fietste op het verhoogde fiets/voetpad langs de Onderdendamsterweg en wilde de weg op. Daarbij kwam hij met de voorwiel in de ‘goot’ terecht, waarop hij omviel. Jelis Schuiling – wandelend met z’n vrouw onderweg naar z’n kapperszaak – zag het voor zijn neus gebeuren en ontfermde zich over het slachtoffer. Zijn jas werd onder het bloedende hoofd van de Bedumer gelegd, die buiten bewustzijn was. Na zo’n vijf minuten kwam de man weer bij kennis, Schuiling hield hem vervolgens aan de praat totdat de hulpdiensten ter plaatse waren en het overnamen.

De ongelukkige en zwaar gehavende man kon later zelf op de brancard klauteren en werd vervolgens ter plaatse onderzocht. Of hij mee is genomen naar het ziekenhuis is niet bekend.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.