Succesvol overleg gemeente en inwoners over Warffumer kerkenpaden

WARFFUM – De gemeente wil de kerkenpaden in Warffum in oude glorie terug brengen. Wethouder Eltjo Dijkhuis zei gisteren tijdens de door tientallen Warffumers bijgewoonde online-bijeenkomst dat inwoners die hier aan meewerken van de gemeente financiële steun krijgen.

Het herstel van de kerkenpaden maakt deel uit van het streven om de achteruitgang van Warffum te stoppen en het centrum van het dorp sociaal-economisch te versterken. De paden zijn oude doorgangen aan de grotere straten in het dorp. De drie kerkenpaden, het Ooster-, Noorder- en Zuiderkerkpad, zijn in hun aanzien aangetast doordat er schuttingen en andere erfafscheidingen in de loop van de tijd zijn geplaatst. Het zal niet gemakkelijk zijn om deze wildgroei terug te snoeien.

Wethouder Dijkhuis benadrukte dat de gemeente niet als een rijdende rechter door het dorp zal trekken en met de regels in de hand de afscheidingen weghalen: “De gemeente wil de uniek paden weer in ere herstellen en in overleg met bewoners tot iets moois komen. Aanwonenden die mee willen werken, willen we financieel tegemoet komen. De kerkenpaden moeten weer mooi worden, iets om trots op te zijn”, zo zei hij.

Een groep inwoners heeft zich al opgegeven om mee te denken over suggesties zoals uniforme schuttingen, alleen groene afscheidingen en het verlichten van de paden./BM

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !