Financiële steun voor dorpshuizen, jeugdsozen, jongerenorganisaties en cultuur

HET HOGELAND – Het college van B&W heeft subsidieregelingen vastgesteld voor dorpshuizen, jeugdsozen, jongerenorganisaties, amateurkunstverenigingen en culturele organisaties. Die worden financieel getroffen door de coronamaatregelen van de landelijke overheid.

De organisaties kampen met verminderde inkomsten omdat ze de deuren hebben moeten sluiten of maar beperkt activiteiten kunnen organiseren. Daardoor dreigen financiële problemen.

Voor dorpshuizen, jeugdsozen en jongerenorganisaties bestond al een subsidieregeling. Die werd in december vorig jaar vastgesteld. De regeling wordt verlengd.

De organisaties kunnen tot 1 juli van dit jaar een aanvraag om financiële ondersteuning doen. Dat kan binnenkort via de website van de gemeente. Nadere informatie daarover volgt.

Voor de ondersteuning van amateurkunstverenigingen en culturele organisaties is honderdduizend euro beschikbaar. Daarnaast is er een bedrag van 161.000 euro beschikbaar voor vernieuwende culturele activiteiten na de coronacrisis. Het geld voor amateurkunst en culturele organisaties komt van het Rijk.

Wethouder van financiën, Eltjo Dijkhuis: “We weten dat veel organisaties het water tot aan de lippen staat. Ze missen flink wat inkomsten en de vaste lasten lopen gewoon door. Met de regelingen hopen we de ergste nood te kunnen lenigen. We kijken ook vooruit: we hebben geld gereserveerd voor na de crisis. Daarmee verwachten we kunst en cultuur in Het Hogeland een stevige, vernieuwende impuls te kunnen geven.”

 

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !