Wijzigingen bestuur Nationaal Programma Groningen

TEN BOER – Het bestuur van Nationaal Programma Groningen heeft een aantal nieuwe leden benoemd. Elles Dost, Tamara Kroll, Linda Steg en Ton Runneboom zijn toegetreden tot het bestuur. Burgemeester Gerard Beukema is bestuurslid geworden namens de nieuwe gemeente Eemsdelta. Met deze benoemingen is het bestuur van Nationaal Programma Groningen compleet.

Verder zal het voorzitterschap wisselen. Nu Nationaal Programma Groningen de startfase heeft afgerond en vol in bedrijf is, heeft René Paas aangegeven dat zijn primaire taak als voorzitter erop zit. De commissaris van de Koning vervulde de functie tijdens de opstart, als ‘rijksheer’. Nationaal Programma Groningen gaat nu op zoek naar een onafhankelijk voorzitter. Paas blijft aan tot zijn opvolger is benoemd.

Nieuwe bestuursleden

Elles Dost is bestuurder van Lefier en zal het thema wonen behartigen. Zij zal ook lid worden van het dagelijks bestuur. Tamara Kroll is lid van de raad van bestuur van het Martini Ziekenhuis en heeft als aandachtsgebied het thema zorg in het algemeen bestuur. Linda Steg is hoogleraar omgevingspsychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen en zal het thema energie behartigen in het algemeen bestuur. Ton Runneboom is CEO van Cellicon en heeft jarenlange ervaring in de chemie in Delfzijl. Hij zal zich in het algemeen bestuur met name inzetten op het thema chemie. Gerard Beukema is lid van het dagelijks bestuur.

Nationaal Programma Groningen werkt aan een goede toekomst voor elke Groninger. We brengen mensen en ideeën samen en bundelen de krachten van inwoners, organisaties, bedrijven en overheden. Samen voeren we plannen uit die Groningen écht vooruithelpen. Belangrijke onderwerpen zijn het versterken van de leefomgeving, de economie, opleidingen, banen en de natuur en het klimaat.

 

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !