“AINROM” naar de zaterdag

EENRUM – Voorzitter Herald Jansen maakte zaterdag bekend dat VV Eenrum vanaf het nieuwe seizoen op de zaterdag zal spelen. Een keuze gemaakt op basis van afwegingen met het oog op de toekomst.

Binnen de club was de verdeeldheid nagenoeg 50/50. Uiteindelijk heeft het bestuur de voor en nadelen van het voetballen op zaterdag en zondag naast elkaar gelegd. Een moeilijke keuze werd het niet, aangezien de zaterdag aanzienlijk meer te bieden heeft voor de ambitieuze club. Het spelen tegen veelal clubs uit dorpen in de gemeente zal meer publiek trekken, de verre uitwedstrijden naar Oost-Groningen zijn voorlopig voorbij en heb je maar voor één speeldag vrijwilligers nodig. Daarnaast wil de club een betere verbinding tussen de jeugd en de senioren en verwacht het bestuur meer sfeer en gezelligheid door alles op 1 dag te laten spelen.

De gemeente Het Hogeland kent nu nog twee prestatieve voetbalverenigingen die uitkomen in de standaardklasse op zondag; VV Kloosterburen en VV Usquert.  ‘Vrouger’ waren er in dit gebied aanzienlijk meer, waaronder VV Warffum, VV Bedum, Hunsingo, Zeester en Noordpool UFC, wat vele derby’s opleverde. Het verleden, de derby’s, wordt hiermee gelukkig weer het heden, maar nu op de zaterdag./AT

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !