Virtuele wandeling langs Stolpersteine in Bedum

BEDUM – Vele evenementen, vinden net als in 2020, niet plaats  , vanwege de coronacrisis,   en daarmee ook de herdenkingen in de komende tijd. Maar wij  mogen zeker niet vergeten wat er in de oorlogsjaren 1940 – 1945 is gebeurd. We denken dan met name  aan de gevolgen van de april/mei staking van 1943 en  razzia 25 april 1944 rondom Bedum.

Een werkgroep vanuit Het Herdenkingscomité en de Historische vereniging gemeente Bedum hebben veel onderzoek verricht. En in samenwerking  met de VVV Het Hogeland-Bedum is er een Wandel- en Fietsroute langs de Stolpersteine in voormalige gemeente Bedum.

VVV Het Hogeland-Bedum had het voornemen om op zaterdag 24 april een wandeling onder leiding van een gids langs een groot aantal Stolpersteine te houden, maar helaas kan deze ook niet plaatsvinden.

Nu gaan we,  met instemming van Historische Vereniging gemeente Bedum , dorpsbelangenvereniging APB Bedum, een “virtuele ” wandeling maken langs alle Stolpersteine.  Er zal de komende periode elke dag op  www.bedumer.nl ,  de internetkrant van Bedum, en op www.vvvhethogeland-bedum.nl   een  Stolpersteine uit het boekje worden geplaatst.  Zodat we langs alle Stolpersteine zijn “gewandeld”. OPDAT WE HET NIET VERGETEN!  76  JAAR VRIJHEID.

Bij de VVV is een boekje te verkrijgen met de route: Een  Wandel – en Fietsrouteboekje langs de Stolpersteine in de voormalige gemeente Bedum.  Het boekje kost €. 7,50. ( plus eventueel €. 3,50  porto)

Stolpersteine zijn: Kleine monumenten, bij de woningen van de slachtoffers. Deze monumenten moeten de herinnering levend houden aan de slachtoffers van het naziregime.

Het boekje is nog te koop bij de VVV Het Hogeland – Bedum. Bestellen via mail  info@vvvbedum.nl. We sturen het graag voor u op.

Tekst: Henk van der Velde

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !