SNS-pand Uithuizen tegen de vlakte

UITHUIZEN – De sloop van het voormalig SNS pand in Uithuizen is gestart. Onder toeziend oog van Wethouder Eltjo Dijkhuis is vandaag begonnen met het grote sloopwerk. Dijkhuis: “Het centrum van Uithuizen is nog steeds volop in ontwikkeling al kosten sommige zaken meer tijd. Met de sloop zetten we weer een belangrijke stap in de opwaardering van de Blink. We kijken uit naar de volgende stap in dit gebied. Met een doorsteek naar het Molenerf, kunnen we de verbinding maken en het centrum verder versterken.”

De SNS bank heeft jaren aan de Blink gezeten en het gebouw is later nog gebruikt door sociale zaken van de gemeente. Gedurende de realisatie van de haven werd het nog gebruikt als uitvalsbasis voor de aannemer. De locatie waar het SNS pand staat maakt ruimte voor een ontwikkeling van appartementen met daaronder commerciële ruimtes. De plannen voor dit nieuwe beeldbepalende pand wordt momenteel door de gemeente in samenwerking met een ontwikkelaar uitgewerkt.

De sloop heeft op zich laten wachten omdat de gas, water en elektriciteit eerst afgesloten moest worden. De weg naar het pand is, ter bescherming van de nieuwe bestrating, met zand en rijplaten afgedekt voor de afvoer van de puin. Als alles naar wens verloopt is de sloop eind mei klaar.

Centrumplan Uithuizen
De gemeente werkt samen met de Handelsvereniging Uithuizen aan vernieuwing van het centrum. Doel is om de regionale centrumfunctie te behouden en te versterken. Naast Uithuizen zijn er ook centrumplannen in uitvoering in Bedum en Winsum. Deze plannen worden mede mogelijk gemaakt door een bijdrage vanuit het Nationaal Programma Groningen.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !