Winsumer IJsbaan in de schijnwerpers

WINSUM – In het najaar van 2020 is een lang gekoesterde wens van de Winsumer IJsbaan en haar gebruikers in vervulling gegaan. Via Marktplaats zijn er mooie lantarenpalen gekocht en deze langs de oprijlaan gezet en natuurlijk aangesloten. Zo is het gebouw nu in het donker, bijvoorbeeld tijdens vergaderingen, ook goed te vinden.

In een eerder stadium waren de TL-lampen in de kantine al vervangen door LED-verlichting. En nu in het voorjaar van 2021 is ook de baanverlichting van de ijsbaan voorzien van LED-lampen.

Tot nu toe had de Winsumer IJsbaan niet zoveel haast met LED-verlichting voor de ijsbaan. Een natuurijsbaan is immers geen voetbalvereniging waar het wekelijks gebruik van de lampen al snel leidt tot het terugverdienen van deze dure investering.

 

In 1988 werd de huidige ijsbaan met de conventionele verlichting aan de Netlaan aangelegd. De lampen waren inmiddels dus sterk verouderd, versleten en door stormschade deels kapot. De nieuwe baanverlichting is geplaatst op de bestaande masten en is mede mogelijk door een subsidie-aanvraag. Met deze investering is volgens de ijsvereniging voor de komende jaren een goede verlichting gewaarborgd.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !