Knappe tweede plaats voor kartster Annabelle Brian

WINSUM – De getalenteerde kartster Annabelle Brian uit Winsum stond afgelopen weekend in Venray tijdens de tweede ronde van de GK4 Kart Series op het podium. Annebelle werd tweede in de zeer competitieve IAME X30-Juniorenklasse.

Tijdens de kwalificatie had het talent de vijfde tijd gereden, maar tijdens de races had Annabelle wel wat tegenslagen te overwinnen. Eerst moest ze tijdens de eerste race vanaf de laatste plaats starten omdat ze te laat in het parc fermé was. Daarna viel ze in de eerste ronde uit, waarna ze de tweede race weer vanaf de laatste plaats moest beginnen.

Na een knappe inhaalrace eindigde de Winsumse toch nog op de vierde plaats. Door dat resultaat mocht ze in de derde race als twaalfde starten. Annabelle verbaasde vriend, vijand en zichzelf door zich weer door het drukke veld naar voren te werken en als tweede te eindigen.

De Winsumse is bezig aan haar eerste volledige seizoen in een IAME X30-klasse en dat begon dus bijzonder goed. Vorig jaar had Annabelle al een paar wedstrijden meegereden in de talentenklasse en ook toen ging het goed, maar dit is haar eerste echte podiumplaats.

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !