Nagenoeg alle gebruikers Meedoen Pas Het Hogeland erg tevreden

HET HOGELAND – Inwoners van Het Hogeland, die een laag inkomen hebben, kunnen sinds september 2020 gratis met de bus of trein. Dit kan met de Meedoen Pas van Arriva. Via een vragenlijst heeft de Gemeente inwoners die de Meedoen Pas gebruiken naar hun mening gevraagd. Uit dit onderzoek blijkt dat 98% van de gebruikers erg tevreden is met de pas.

Inwoners die de pas hebben, maken er veel gebruik van. Ze gebruiken het gratis reizen vooral om:

  • om naar school te gaan;
  • familie en vrienden te bezoeken;
  • voor werk;
  • om te winkelen;
  • om een dagje uit te gaan.

Het blijkt dat inwoners de meeste reizen zonder de Meedoen Pas niet hadden gemaakt. De pas neemt dus een drempel weg om actief mee te doen in de samenleving. Dit is ook wat de gemeente met de pas wil bereiken.

De pas is geldig in de daluren. Dan is er voldoende ruimte in de bussen en treinen om gratis te reizen. Wel zijn er veel bestemmingen dicht en de reisdoelen zijn daarom beperkt. De verwachting is daarom dat het gebruik van de Meedoen Pas verder zal toenemen als de coronamaatregelen worden versoepeld.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !