Waterschap zoekt ondernemende ‘sluiswachter’ voor Waarhuis Schaphalsterzijl

SCHAPHALSTERZIJL – Waterschap Noorderzijlvest daagt creatieve ondernemers uit om waarhuis Schaphalsterzijl nieuw leven in te blazen. Waterschap Noorderzijlvest heeft gebouwen in haar bezit die geen primaire waterstaatkundige functie meer vervullen. Als onderdeel van het beleid cultuurhistorie voert het waterschap een strategie dat inzet op de herontwikkeling van deze gebouwen.

Sommige van deze panden staan nu leeg en dat is een gemiste kans. Niet alleen kost het jaarlijks beheer en onderhoud, tijd en geld. Het zijn ook unieke objecten, soms monumentaal en met een eigen waterverhaal. Het waterschap wil deze verhalen delen en wil dat het liefst in samenwerking met anderen doen.

In Schaphalsterzijl staat de voormalige sluiswachterswoning met schuur. De voorkeur gaat ernaar uit om één partij te vinden die het waarhuis Schaphalsterzijl weer nieuw leven in kan blazen.

Er wordt gezocht naar een ondernemer of partij die aansluit bij de ambities van het waterschap en op eigentijdse wijze invulling geeft aan het waterverhaal van dit unieke object. Om die partij uiteindelijk te vinden heeft het waterschap ervoor gekozen om een bepaald proces te doorlopen.

Belangstelling? Zie de website van Waterschap Noorderzijlvest.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !