Aanmaningen voor betalen huisvuil zijn geen oplichterij

HET HOGELAND – Enkele honderden inwoners uit met name Winsum en De Marne kregen onlangs aanmaningen van de gemeente Het Hogeland. Voor het alsnog betalen van de rekeningen voor het huisvuil over de jaren 2018 en 2019. Gerke Kersaan vroeg het college van b. en w. om opheldering.

Kersaan (GemeenteBelangen): “Het was voor deze mensen verbazingwekkend om nog aanmaningen over jaren terug te krijgen. Ze dachten dat het om phising ging, oplichters. Wie bij het Klachten Contact Centrum van de gemeente hierover navraag deed, kreeg te horen dat men daar niets van deze aanmaning wist. Waarom krijgen mensen nu pas een herinnering en kunnen ze nog meer aanmaningen verwachten?”

Wethouder Eltjo Dijkhuis wees erop dat er bij de samenvoeging van de vier gemeenten “vrachten facturen” lagen die afgewerkt moesten worden. “Deze rekeningen moeten wel nog betaald worden,” zei hij. “Het is wel zo dat de communicatie hierover beter had gemoeten. Als er een nieuwe herinnering nodig is zal er een begeleidend schrijven bij zitten waarin we de zaak uitleggen.”/BM

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !