In juli duidelijkheid over nieuwe brandweerkazerne Baflo

BAFLO – Rond 1 juli moet er duidelijkheid zijn over de bouw van de nieuwe brandweerkazerne in Baflo. Dat zei burgemeester Henk Jan Bolding in het raadsoverleg van de gemeente Het Hogeland.

Roelf Torrenga (GemeenteBelangen) maakte zich zorgen over het uitblijven van vooruitgang in deze kwestie. Indertijd is het terrein van de voormalige Ichtusschool bij de ingang van het dorp vanaf de provinciale weg, aangewezen als plek voor de nieuwe kazerne. Het huidige onderkomen aan de Laurentiusstraat is niet meer van deze tijd.

Bolding: “Het blijkt echter dat de locatie van de Ichtusschool niet geschikt is. We zijn op zoek naar een betere locatie maar daar kan ik nu niet veel overzeggen om de onderhandelingen met grondeigenaren niet te verstoren.” De burgemeester zei toe dat er voor 1 juli een nieuw plan op tafel zal liggen en er dan zo snel mogelijk met de bouw wordt begonnen. “Dat is ook nodig omdat de speciale brandweerauto voor grote branden nu nog in Zuidhorn staat. Die zal dan naar Baflo komen./BM

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !