Grote belangstelling voor bouwkavels in Bedum, loting noodzakelijk

BEDUM – De gemeente Het Hogeland heeft eerder dit jaar elf bouwkavels voor vrijstaande woningen in het deelplan ‘Waterwereld’, onderdeel van Ter Laan 4, in Bedum in de verkoop gebracht. Voor de kavels meldden zich maar liefst 27 belangstellenden. Die grote belangstelling maakte loting voor negen kavels noodzakelijk. De loting vond op donderdag 27 mei plaats en stond onder leiding van notaris mr. H. Huitsing uit Middelstum.

Belangstellenden konden zich tot en met maandag 17 mei inschrijven voor een optie op een van de kavels. Inschrijvers konden een eerste, tweede en derde voorkeur aangeven. Twee kavels zijn direct in optie uitgegeven. Daarvoor schreef één gegadigde zich in. Voor de overige negen kavels waren meer belangstellenden. De opties werden in een digitale bijeenkomst verloot.

Wethouder Theo de Vries: “We vinden het natuurlijk vervelend dat we 15 mensen hebben moeten teleurstellen. Maar voor wonen in Bedum bestaat stevige belangstelling. We zien dat Ter Laan 4 gestaag voller loopt. Om op de behoefte in te spelen, komen er in 2022 in het plan weer kavels voor vrijstaande woningen beschikbaar. Ook de verkoop van projectmatige bouw loopt heel erg goed. Bedum is in trek Daarom kijken we of we in het dorp andere woningbouwprojecten mogelijk kunnen maken. IJzer moet je smeden als het heet is.”

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !