Andledon: Vackra Visor – Stockholm Jazz Connection

DEN ANDEL – Zondagmiddag komt Vackra Visor – Stockholm Jazz Connection naar Den Andel. Van 15.00 tot 17.00 uur geeft de Zweedse formatie – met zangeres Anne-Lie Persson – een concert bij Andledon. 

Zweden heeft een grote en belangrijke jazzgeschiedenis. Jazzmuziek was populair in Zweden in de vijftiger en zestiger jaren en Zweden was populair bij de internationale jazzscene. Onder meer bassist Red Mitchell en trompettisten Bill Barron en Don Cherry vestigden zich zelfs in Zweden. Deze majeure periode heeft een stempel gedrukt op de hele muziekontwikkeling in Zweden. Grote internationale sterren werkten samen met Zweedse jazzartiesten. Belangrijkste voorbeeld was de samenwerking met vele albums tussen Monica Zetterlund en Bill Evans. De vrije manier van musiceren die zo kenmerkend is voor jazzmuziek heeft vele artiesten beïnvloed denk b.v. aan de grote Zweedse carrière van Cornelis Vreeswijk. Zweden is mede door die achtergrond een zeer belangrijke speler in de ontwikkeling van de hedendaagse lichte muziek.

Stockholm Jazz Connection met de Zweedse zangeres Anne-Lie Persson staat in deze serie concerten stil bij de prachtige Zweedstalige muziek die deze periode heeft opgeleverd. Met muziek van inderdaad Monica Zetterlund en Cornelis Vreeswijk, maar ook voorbeelden van minder bekende Zweedse jazzliedjes met die kenmerkende jazzy stijl. Met Marco Kerver op contrabas en pianist Tony Hoyting brengt Anne-Lie Persson de Zweedse jaren 50 en 60 in een 90 minuten durend programma weer tot leven.

Zondagmiddag 6 juni 15.00 – 17.00 uur
Entree: 10 euro
Aanmelden: info@andledon.nl

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !