Nieuwe bestemming voor gemeentepand Werkplein Ability

GRONINGEN/WINSUM – Ruim 900 vierkante meters voor enthousiaste ondernemers met ambitieuze plannen. Het voormalig gemeentepand aan het Ubbo. J. Mansholtplein 2 was altijd de bekende Werkplein-spot. Nu krijgt het pand een nieuwe bestemming. Waarbij het pand hopelijk weer een centrale rol krijgt voor Winsumers. In de vorm van een verzamelpand voor kleinere ondernemers, als sportschool, of…

Het pand kent zijn oorsprong in 2005, toen het werd opgeleverd voor -toen nog- de gemeente Winsum en bood tot voorkort onderdak aan Werkplein Ability. Het pand biedt vele mogelijkheden, weet Daan Ruiter, eigenaar van Kantoor-Groningen. ‘Het pand is altijd door de gemeente als kantoorpand in gebruik geweest. Dat het pand weer als kantoorpand dienst gaat doen, is heel goed mogelijk. Maar dat is afhankelijk van de wensen en behoeften van Winsumer ondernemers en organisaties. We zetten erop in dat het pand weer een centrale rol krijgt in Winsum.’

Veel mogelijkheden

Ruiter: ‘Het pand kan gehuurd worden door één ondernemer of organisatie, of door meerdere partijen. Het pand zou bijvoorbeeld heel goed een sportschool kunnen huisvesten. Of een modern zorgplein kunnen worden, met fysiotherapeuten, coaches en beauty-experts onder hetzelfde dak. Maar ook een bedrijfsverzamelgebouw, waar verschillende ondernemers elkaar versterken, is een goed denkbare optie.

Wensen

Het Winsumer bedrijfspand komt half juni bij Kantoor-Groningen in de verhuur. Nu al hebben de eerste geïnteresseerden zich gemeld. Ruiter: ‘We inventariseren eerst de wensen van bedrijven, instellingen en andere ruimtezoekers zodat het pand straks weer optimaal ingezet kan worden. Ondernemers en organisaties met ideeën en ruimtewensen kunnen zich dus bij ons melden.’

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !