De burgervader spreekt

HET HOGELAND – In het gemeentenieuws van deze week spreekt burgervader Henk Jan Bolding de inwoners van zijn gemeente nog een keer moed in: “‘Normaal’ ligt een stukje verderop voor het oprapen. Als we met ons allen nog even weten door te bijten. Nog even op de rem en elkaar ontzien én naar elkaar omzien. Rekening met elkaar houden.”

Beste Hogelandsters

Als ik dit schrijf, staat een waterig zonnetje op het punt door te breken. Eindelijk… Dat kunnen we goed gebruiken na weken van klam, koud en kil weer.

Die zon staat wat mij betreft symbool voor méér. Want ook in de situatie rond Corona lijkt de lente zich nu echt te laten gelden. We zien dat het aantal besmettingen al een tijdje fors daalt. Dat doen de ziekenhuisopnames ook. En de trieste sterftecijfers blijven gelukkig niet achter bij die ontwikkelingen.

Het vaccineren is flink op stoom gekomen. Zoals het nu lijkt, hebben alle 18-plussers over een aantal maanden de eerste prik gehad. Daarmee wordt een heel belangrijke stap gezet op weg naar ‘normaal’.

We zien versoepelingen. Horecaondernemers pakken de draad weer op. Winkels hebben als vanouds de deuren open. Baantjes trekken in het zwembad kan weer.

Attractieparken hebben de poorten geopend. We denken weer aan een ongedwongen zomervakantie met bijna alles er op en er aan.

Bijna… Want we zijn er nog niet helemaal. Nog even geduld. We staan voor de laatste loodjes. Maar ‘normaal’ ligt een stukje verderop voor het oprapen. Als we met ons allen nog even weten door te bijten. Nog even op de rem en elkaar ontzien én naar elkaar omzien. Rekening met elkaar houden.

Als we dat voor elkaar weten te krijgen, dan kan deze bizarre periode worden bijgeschreven in de geschiedenisboeken. Dan kunnen we die klamme, koude en kille periode snel vergeten.
Dan is de zon definitief doorgebroken!

 

Henk Jan Bolding,

Burgemeester van de gemeente Het Hogeland

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !