College start planologische procedure voor nieuwbouw Albert Heijn Uithuizen

UITHUIZEN – Het college van B&W heeft besloten de planologische procedure voor de nieuwbouw van een vestiging van Albert Heijn in Uithuizen te starten. Het voorontwerp bestemmingsplan ligt inmiddels ter inzage.

Voor de locatie is een plan ontwikkeld voor volledige nieuwbouw en uitbreiding van de bestaande Albert Heijn supermarkt in combinatie met enkele winkels met aanverwante formules. Hiervoor gaan de Kerkstraat en de bebouwing van voormalige bakkerij De Boer verdwijnen. Het bestaande parkeerterrein aan de Schoolstraat wordt uitgebreid en krijgt een betere en ‘groenere’ inrichting. Ook komt er een nieuwe verbinding tussen Hoofdstraat Oost en Schoolstraat ter hoogte van De Rank. Hiermee wordt de verbinding en relatie tussen het winkelgebied en het daar achterliggende parkeerterrein versterkt.

Afgelopen jaar is er gewerkt om de plannen voor het gebied tussen de Hoofdstraat Oost en de Schoolstraat concreter te maken. Op 25 mei ondertekenden de gemeente en Albert Heijn een intentieovereenkomst voor deze ontwikkeling.

Afgelopen dinsdag hield de gemeente een digitale bijeenkomst waarin de plannen werden gepresenteerd.

De gemeente Het Hogeland werkt samen met de Handelsvereniging Uithuizen aan het centrumplan Uithuizen; een sterk winkelcentrum op de gebieden Blink, Molenerf en Schoolstraat/Hoofdstraat Oost.

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !