Wethouder buigt zich over verkeerssituatie op de Jan Zijlmasingel

LEENS – Wethouder Dijkhuis laat onderzoek doen naar de verkeerssituatie op de Zijlmasingel in Leens. Mädi Cleerdin (PvdA) stelde de kwestie in de raad aan de orde naar aanleiding van een klacht van een bewoner in een brief aan de raad.

“Ik ben er zelf wezen kijken en aan mijn voeten voltrok het zich, een wagen over de stoeprand. Er wordt daar te hard gereden en de situatie is ronduit gevaarlijk te noemen,” zei ze. “Er is weliswaar een mobiliteitsplan in de maak maar dat is er pas in het najaar. Daar kunnen we met deze situatie niet op wachten.”

Wethouder Eltjo Dijkhuis zei dat de gemeente “veel meldingen krijgt van verkeerssituaties die ook nog heel divers zijn. De signalen die ik hoor wijzen erop dat de situatie niet veilig is. Ik zal er werk van maken.”/BM

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !