Klanten waterbedrijf krijgen mail van bedriegers

GRONINGEN – Waterbedrijf Groningen waarschuwt zijn klanten voor een zogeheten phishingmail die in omloop is. Via deze mail, die zogenaamd verstuurd is vanuit Waternet, proberen oplichters wachtwoorden te stelen en mensen geld afhandig te maken.

Het waterbedrijf meldt via de website en Twitter een aantal telefoontjes te hebben gekregen over het bericht. In de mail, die meerdere spelfouten bevat, wordt klanten ‘voor de laatste keer’ opgeroepen een openstaand bedrag te voldoen.

Waterbedrijf Groningen benadrukt dat de mail niet afkomstig is vanuit Waternet of het waterbedrijf. ‘Verwijder de mail direct en maak geen geld over naar het verstrekte rekeningnummer’, schrijft het waterbedrijf.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !