Boot over de brug in plaats van onderdoor

WARFHUIZEN – Als-ie er niet onderdoor kan, dan maar er over heen, moet men bij het Waterschap Noorderzijlvest hebben gedacht. Eenmalig tilde men maandag middag een boot over de Betonbrug bij Warfhuizen.

Het is één van de talloze bruggen die op de lijst staan van het waterschap om een drastische opknap beurt te krijgen. Het werk had zo rond deze tijd afgerond moeten zijn maar door technische problemen zal de oplevering nog tot het najaar op zich laten wachten, zo laat een woordvoerder van het waterschap weten. Er is alleen nog een vervelend probleem.

Een inwoner van Warfhuizen had er op gerekend dat hij deze zomer met zijn boot er op uit kon. Hij kan echter het dorp niet uit over het water omdat de brug in het dorp te laag is. De Betonbrug, aan de westkant van het dorp, is hoog genoeg, alleen is die nu een bouwwerk waar de boot ook niet door kan.

Een klein probleem voor het waterschap. Men liet maandag een hoogwerker komen die de boot bij de Betonbrug aan de ene kant optilde en aan de andere kant ervan weer keurig in het water legde. Het had eigenlijk vrijdag moeten gebeuren, maar toen had Noorderzijlvest net geen hoogwerker bij de hand./BM

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !